Het proteïnedieet versus gezond eten 

Bovenstaande titel is natuurlijk niet helemaal correct want er is zeker géén strijd tussen beide manieren om op gewicht blijven of (over)gewicht verliezen. En zeker doen populaire namen als paleodieet, suikervrij dieet, gezond van binnen, slank van buiten het heel erg goed in de media en ze zullen zonder enige twijfel waar maken wat ze beloven omdat gezond eten en voldoende bewegen nu eenmaal het meest wenselijk is. Waarom is titel proteïnedieet versus gezond eten dan niet van toepassing?

Als het werkelijk zo eenvoudig was om altijd bewust met uw voeding bezig te zijn zou er niemand met overgewicht zijn. 

In de realiteit sluipt het overgewicht erin tijdens ons vaak zeer drukke dagelijkse bestaan. 

En een ‘slechte’ gewoonte puur afleren door discipline is ook niet zo makkelijk als het lijkt, want ook hier rijst dan de vraag waarom er nog zo veel obesitaspatiënten zijn?

Dus zou de titel ook kunnen zijn: proteïnedieet samen met gezond eten.

Met het proteïnedieet kan men simpel zonder veel inspanning en zonder veel moeite effectief en snel gewicht verliezen. Om het spierverlies te voorkomen dat kan ontstaan bij zeer snel afvallen zijn er heerlijke producten voor elk moment van de dag die vol zitten met eiwitten. Doordat het erg snel gaat wordt men steeds gemotiveerder en is het makkelijker om het vol te houden en doordat de spieren behouden blijven gaat het afvallen nog steeds sneller. En omdat spieren nu eenmaal vetten verbranden helpt dit ook nog eens mee aan het gewichtsverlies. Tijdens het proteïnedieet wordt men zich ook steeds bewuster waardoor het overgewicht is ontstaan. Suikers en koolhydraten die ons spijsverteringssysteem uitputten zijn bijna geheel van het menu verdwenen waardoor men zich energiek en gezond voelt. In fase 2 gaat men ook bewust weer groente en fruit eten en leert men het behaalde streefgewicht vast te houden door de gezondevoeding die ook door de boven genoemde gezonde diëten gepropageerd worden. Maar dit gaat nu eenmaal veel eenvoudiger en motiverender als men al op het streefgewicht is.

Het beste van twee gedachten in dit geval.

Dus een combinatie van snel resultaat en bewust eten om op gewicht te blijven is in principe ideaal en werkt ook het beste. 

Voordelen van proteïnedieet:

 • Effectief
 • Snel
 • Eenvoudig
 • Weinig discipline voor nodig
 • Duidelijk
 • Motiverend

Daarna voordelen van bewust gezond eten:

 • Gezond ouder worden
 • Motiverend door lekker eten zonder bij te komen
 • Preventief tegen allerlei welvaartsziekten en kwalen
 • Bewuster met ‘body and mind’ bezig
 • Sporten gaat makkelijker en voelt beter

Slot conclusie:

Als men dus met het proteïnedieet op het streefgewicht is gekomen kan men dit het beste vasthouden door bewuster en gezonder te eten dan men deed voordat men startte met het proteïnedieet.