Wat is het proteïnedieet?

Het proteïnedieet, ook wel eiwitdieet genoemd, is een bewezen en succes dieet met een simpel principe. Beperken van koolhydraten (suikers) en deze in je voeding vervangen door eiwitten. Omdat je meer eiwitten tot je neemt, zul je dus op de juiste manier afvallen. Met behoud van spiermassa en verlies van vetten. Je hoeft dus niet minder te eten, maar anders en daar helpen wij je mee. Door het achterwege laten van koolhydraten en suikers zijn na ongeveer 3 dagen alle suikers in het lichaam opgebruikt. Het lichaam gaat dan de vetreserves verbranden. Doordat je tijdens het dieet eiwitrijke producten eet, zorg je dat je spiermassa behouden blijft en spiermassa helpt weer met het verbranden van lichaamsvet.

Alle producten van Vitafi zijn te gebruiken in het dieet dat is gebaseerd op 4 fases waarbij je stap voor stap werkt naar een gezond gewicht en deze vooral ook kunt behouden. Mede door ons uitgebreide assortiment en vooral lekkere producten ben je voor je het weer aan paar kilo kwijt.

Fase 1   Fase 2   Fase 3   fase 4   Groentenlijst

Hoe start ik met het proteïnedieet?

Het is zeker geen moeilijk dieet om te volgen. Wel moet u zich (zoals bij elk dieet) aan een aantal spelregels houden zodat het dieet ook bij u effectief is. Bij Vitafi vindt u naast alle informatie over het proteïnedieet ook de producten die het dieet zo makkelijk en lekker maken. Ons assortiment staat vol met heerlijke repen, snacks, maaltijden en nog veel meer producten die perfect passen in het proteïnedieet.

Bestel hier ons kennismakingspakket   lees meer over het proteïnedieet

 

Wat is ketose?

Ketose is een metabool proces, ook wel stofwisselingsproces genoemd waarbij er erg veel ketonen in je bloed zitten. Normaal gesproken haalt ons lichaam energie uit koolhydraten die we binnenkrijgen. Koolhydraten zijn dus eigenlijk een brandstof voor de ontwikkeling van energie. Maar wanneer je lichaam niet voldoende koolhydraten of suikers ter beschikking heeft om energie op te wekken heeft het een andere bron nodig. Dit is dus het moment dat het lichaam over gaat op vet als verbrandingsmotor en dus vet gaat verbranden. 

Wanneer je het proteïnedieet volgt zijn na ongeveer 3-4 dagen alle koolhydraten en suikers is het lichaam op verbruikt, hierna gaat ons lichaam over op vet verbranden en komt het lichaam in ketose. Om zeker te weten of je in ketose bent kun je gebruik maken van onze Ketose teststrips. Naast afvallen heeft ketose nog meer voordelen.

Lees meer over ketose