✔ Voor 18.00 uur besteld, volgende dag in huis

Water drinken tijdens het afslanken

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Doordat we gedurende de dag zweten, urineren maar ook ademen verliezen we vocht. Daarom is het belangrijk om dit vochtgehalte op peil te houden en dus genoeg te drinken. Minimaal 2 liter water per dag is dus heel belangrijk om ons lichaam optimaal te laten functioneren. Maar hoe zit dat nu met afslanken? Heeft je lichaam dan meer water nodig? Helpt het bij het afslanken? Wij leggen het uit.

Het eerste en misschien wel het belangrijkste argument; wanneer je al het frisdrank dat je gedurende de dag drinkt vervangt door water scheelt dit al een hoop suikers. Een blikje cola bevat al snel 35 gram suiker en de ‘gezond’ ogende smoothie in de supermarkt maar liefst 63 gram suiker per 500 ml flesje. Deze dranken moet je dus zeker vermijden bij het afslanken. 

Veel mensen hebben moeite om 2 liter per dag te drinken. Om het water iets lekkerder te maken kun je er een schijfje citroen, een takje munt of een suikervrije siroop aan toevoegen. Of ga bijvoorbeeld voor bruis water met een smaakje, dit lijkt net iets meer op frisdrank dan plat water.

Naast dat je lichaam water nodig heeft verminderd het ook het hongergevoel. Wanneer je voor het eten een groot glas water drinkt zorgt dit ervoor dat je sneller vol zit en dus minder zult eten en minder calorieën binnenkrijgt.

Veel mensen zullen niet weten dat vet een opslagplaats is voor gifstoffen. Een grote hoeveelheid van deze gifstoffen kunnen ziekten veroorzaken. Hoe minder lichaamsvet, des te minder opslagruimte voor deze gifstoffen. Wanneer je afslankt en dus vet verbrand komen deze gifstoffen vrij. Door continu water te blijven drinken spoel je deze gifstoffen weg. Hoe sneller deze het lichaam kunnen verlaten, des te sneller zul je afslanken.

Vooral in het begin van het afslank proces kan het zijn dat je minder energie hebt. Hier kan een glas water goed zorgen voor extra energie. Probeer maar eens een groot glas water te drinken wanneer je moe begint te worden, je zult merken dat je je hierna energieker en fitter voelt.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd