Homemade eiersalade

Iedereen eet wel eens eieren. Eieren kun je op veel verschillende manieren bereiden. Vandaag maken we er een gezonde eiersalade van. Vaak worden deze bereid met veel mayonaise, deze bevat veel vet en maakt het dus minder gezond en verantwoord. Wij hebben onze Mayonaise Zero gebruikt die 0% vet bevat, ideaal dus! Nieuwsgierig naar het recept? Lees dan snel verder.

Voedingswaarde

Calorieën: 385 kcal
Koolhydraten: 39 g
Suikers: 0 g
Vetten: 12 g
Verzadigd: 4 g
Eiwitten: 26 g

Ingrediënten

– 4 eieren
– 1 volkoren pistolet
– 2 el Mayonaise Zero
– 1 el magere yoghurt
– 1/2 el franse mosterd
– 1/4 rode ui
– 1 teentje knoflook
– Kerrie poeder
– Bieslook
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Neem een steelpannetje, plaatst de eieren hierin en vul het pannetje met water zodat de eieren onder water staan. Breng het water aan de kook en laat deze 8 minuten koken. Giet vervolgens het water af n laat de eieren schrikken met koud water.
  2. Snipper de uit, pers de knoflook en meng deze samen met de magere yoghurt, Mayonaise zero en mosterd in een kom. Voeg de kerrie poeder, peper en zout naar smaak toe.
  3. Snij de eieren door de helft. Doe 2 van de 4 engelen in het kommetje met de rest van het mengels en gooi de ander 2 engelen weg. Meng nu alles goed door elkaar.
  4. Snij de gekookte eiwitten in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de rest van de eiersalade en meng opnieuw alles door elkaar.
  5. Snij het broodje open en besmeer 1 zijde met de eiersalade. Maak het geheel af met wat bieslook.